Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Лаборатория за PCR тестове разкрива до дни УМБАЛ „Пловдив“
COVID-19 Здраве Пловдив

Лаборатория за PCR тестове разкрива до дни УМБАЛ „Пловдив“

д-р Динчо Генев
д-р Динчо Генев

УМБАЛ „Пловдив“ ще разкрие лаборатория за изследване на COVID-19. Необходимата апаратура вече е закупена, съобщи изпълнителният директор д-р Динчо Генев.

В момента са подадени документи в Министерство на здравеопазването за включване на новото звено в списъка с лицензираните лаборатории в страната. След като това стане, референтната лаборатория за тестване за коронавирус ще стартира работа.

Капацитетът е 13 проби за 2 часа и половина. На първо време ще се изследват съмнителни случаи и лежащоболни, а на по-късен етап и граждани.

„Предприехме тази стъпка, след като на 14-я етаж в лечебното заведение бе създадено отделение за лечение на пациенти с COVID-19, което в момента е пълно с доказани и съмнителни случаи“, заяви директорът.

Според него резултатите от изследванията на приетите се получават от другите лаборатории в града твърде бавно и възпрепятстват адекватните действия на медиците веднага.

Изпълнителният директор подчерта, че в УМБАЛ „Пловдив“ са взети всички противоепидемични мерки, за да нямат контакт пациентите и медицинският персонал от COVID-19 отделението с останалите звена. Д-р Генев призова заболелите и техните близки стриктно да спазват хигиенните изисквания, за да не се допуска разпространение на заразата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...