Quantcast
Новини Пловдив » Важно » На протеста в Пловдив: Блокади на 2 кръстовища и викове „Свещи и цветя за Бойко Тиквата“ ОБЗОР
Важно Градът Политика

На протеста в Пловдив: Блокади на 2 кръстовища и викове „Свещи и цветя за Бойко Тиквата“ ОБЗОР

Седящата блокада на Чифте баня.
Седящата блокада на Чифте баня.

Полицай снимаше протестиращите през цялото време, кадри на НДСВ сред недоволните

Ваня ДРАГАНОВА

Виковете „Мафия“, „Оставка“ и „Гешев/Бойко е позор, оставка и затвор“ се редуваха със скандирания:  „Свещи и цветя за Бойко Тиквата“  и „Бойко, к*рво!“ на 36-ия ден на протеста в Пловдив. „Защо не викаме „затвор и пранги“, а „свещи и цветя“, питаше един от протестиращите радикално настроените.

Протестът започна, както и в другите четвъртъци, на две места – пред общината и на пл. „Съединение“. Протестиращите тръгнаха на шествие от пл. „Съединение“ до дирекцията на полицията, където поискаха оставката на вътрешния министър Христо Терзийски. След това шествието продължи до Главната, към него се присъединиха и събралите се пред общината и всички заедно поеха по бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Спряха за кратко в Тунела, за да изпеят химна, после блокираха кръстовището на Чифте баня, но този път нямаше разпънати палатки.

Сред протестиращите се появи разнобой и част от тях останаха на Чифте баня, други блокираха за 10-ина минути кръстовището на „Руски“ и „6 септември“.  След като движението там беше пуснато, малка част от окупиралите го се върнаха на Чифте баня, където се присъединиха към седящия протест. Слух, че има задържан от протеста, защото носел палатка, ги накара да се насочат към Четвърто районно. Човекът беше освободен. След това малка грлупа протестиращи отново се върнаха на Главната и продължиха да скандират.

По данни на полицията на протеста вечер е имало около 600 души. Един от униформените снимаше протестиращите през цялото време.

Преди началото на шествието на пл. „Съединение“ се появиха двама някогашни активисти на НДСВ – бившият областен управител Гьока Хаджипетров и бившият депутат Йордан Памуков, който после беше посланик в Северна Корея. Хаджипетров си тръгна бързо, но Памуков беше на първа линия в протеста пред полицията.

 

Полицаят, който снимаше протестиращите.
Полицаят, който снимаше протестиращите.
Йордан Памуков на раздумка на първа линия на протеста.
Йордан Памуков на раздумка на първа линия на протеста.
Гьока Хаджипетров (вляво)
Гьока Хаджипетров (вляво)
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...