Quantcast
Новини Пловдив » България » Марешки: „Воля“ е против свикване на ВНС, губене на време е
България Важно Политика

Марешки: „Воля“ е против свикване на ВНС, губене на време е

Веселин Марешки
Веселин Марешки

„Воля“ най-вероятно ще гласува против предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание (ВНС). Това заяви лидерът на формацията Веселин Марешки по повод обръщението на премиера Бойко Борисов, в което той обяви намерението на управляващите да инициират свикване на ВНС и изработване на нова Конституция.

„Ще изчакаме да видим мотивите на ГЕРБ за подобно искане и дали предложенията им за промени не могат да бъдат направени от обикновено Народно събрание“, коментира Марешки пред БНР.

„Очакваме да видим конкретиката и тогава ще дадем по-ясен коментар“, каза лидерът на „Воля“. Според него повдигането на темите за свикване на ВНС и нова Конституция цели отклоняване на вниманието от актуалните теми на обществото. “ Хората въобще не ги интересува ВНС, ако тези 240 депутати, този президент и това правителство работеха в интерес на българите. Ако новите 120 депутати са по-корумпирани, после трябва да свикваме ново ВНС и да ги вдигаме на 310. Важно е не колко са, а кои са хората в парламента“, подчерта Марешки.

„Считам за голямо губене на време, особено в този момент, в който държавата има нужда от работа всеки един ден за справяне с последиците от пандемията и за развитие на държавата, ние да губим време в преминаване през едно Велико Народно събрание“, допълни Марешки.

“ Ние сме започнали подписка не за ВНС, а за безплатни лекарства на пенсионерите над 65 години и децата до 4 клас. Прагматичните решения за справяне с кризата и подобряване на доходите на хората, бизнес средата и инвестициите са по-важни сега от една нова Конституция“, коментира лидерът на „Воля“.

Още новини по темата

Как се свиква Велико народно събрание и какви са правомощията му

ВИДЕО Борисов поиска нова Конституция и Велико народно събрание

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...