Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Раздават бира за смет в Капана
Градът Екология Пловдив

Раздават бира за смет в Капана

Бира за смет в Капана
Бира за смет в Капана

Ще раздават бира срещу предадени отпадъци в Капана. Размяната ще става по време на фестивала Капана Фест.
За намаляване на отпадъците, организаторите ще разположат контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт в Капана, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на феста как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

Ще бъдат подготвени и указания към инициаторите на прояви как да осигурят ресурси и организация за намаляване на замърсяването.

По време на фестивала в квартала ще бъдат поставени пирамиди #безотпадъци, които дават информация на клиентите с цел популяризирането на плюсовете от разделното събиране.

Всеки посетител, който събере разделно 1 чувалче опаковки (стъкло, пластмаса, метал) и го предаде на инфопункта ще получи талон за безплатно питие от Биротерапия. Отговорните посетители на събитието, които не оставят отпадъци след себе си и ги изхвърлят на правилното място също ще получат насърчителен стикер и възможност да участват в томбола и да спечелят голямата награда – гмуркане в Черно море с професионален инструктор във Варна.
“Искаме да ангажираме посетителите на Капан Фест да се замислят какво оставят след себе си – като това включва не само замърсяване с боклуци като фасове и хартийки. Хората вече си дават сметка, че разделното събиране и изхвърляне на рециклируеми опаковки оптимизират пространството и не е стъпка, която изисква много. Стараем се да покажем, че забавлението не означава задължително замърсяване. Забавлението може да бъде и чисто. Защото и утре е ден. И утре пак ще сме в Капана и искаме да ни е приятно”, смята Никола Сивков, организатор на фестивала. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...