Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Ремонтират ОДЗ „Веселушка” в Марково, в Белащица осветиха стенопис на Богородица в ДГ „Ралица”
Регион Родопи

Ремонтират ОДЗ „Веселушка” в Марково, в Белащица осветиха стенопис на Богородица в ДГ „Ралица”

Ремонтират ОДЗ „Веселушка” в село Марково, в Белащица осветиха стенопис на Богородица в ДГ „Ралица”
Ремонтират ОДЗ „Веселушка” в село Марково, в Белащица осветиха стенопис на Богородица в ДГ „Ралица”

Цялостно обновяване на санитарните помещения в ОДЗ „Веселушка” в село Марково започва Община ”Родопи”. Ремонтът ще струва малко над 70 хиляди лева, като е предвидено изцяло да бъде подменено оборудването в четирите санитарни възли. Всеки от тях е с площ близо 20 квадратни метра.

Дейностите предвиждат демонтиране на старите стоманобетонови мивки, премахване на преградни стени и смяна на вертикалните ВиК клонове. След ремонта помещенията ще бъдат с нова дограма, интериорни врати, сменени фаянс и подова настилка.

Заради строителните дейности детското заведение в Марково е затворено от сряда. През летните месеци градината се посещава от значително по-малко деца, обясни още преди началото на ремонта кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов.

Макар решението на общинското ръководство да създаде временни проблеми на родителите, смяната е наложителна, защото ремонт на санитарните помещения не е правен десетилетия.

Ръководството на Община „Родопи” започва поетапно решаване на проблеми, трупани с години, нееднократно коментира ремонтите в общината кметът Михайлов.

Строителството трябва да завърши до началото на новата учебна година и детската градина да посрещне своите възпитаници с изцяло нов облик, каза заместник-кметът Владимир Маринов.

Днес той беше специален гост в ДГ ”Ралица” в село Белащица. Владимир Маринов, заедно с колегата си Борислав Инчев, се отзоваха на поканата да присъстват на тържеството по повод освещаването на стенопис на Света Богородица, който от няколко дни краси входа на детското заведение. Стенописът е дарение от местната църква „Св. Св. Козма и Дамян“. Автор е художникът Георги Чепилев.

Официални лица на събитието бяха още депутатът Запрян Янков и кметът на село Белащица Костадин Николов. След като гостите бяха посрещнати с китка здравец, те присъстваха на църковната церемония, отслужена от отец Мирослав.

Директорът на детското заведение Лидия Горинова поздрави двамата заместник-кметове на „Родопи”, близките на децата, които се отзоваха на поканата да видят и чуят изпълненията на малките артисти. За тях и за всички присъстващи възпитаниците на ДГ „Ралица” поднесоха празнична програма от песнички и стихчета.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...