Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Слави: Еееее… Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си
България Важно Политика

Слави: Еееее… Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си

Слави Трифонов
Слави Трифонов

„Еееее… Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си.“ Това написа шоуменът и лидер на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Краткият коментар на Трифонов е във  Фейсбук по повод предложението на премиера Борисов за свикването на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Слави Трифонов поиска още преди години  намаляването на депутатите в Народното събрание на 120 и въвеждането на мажоритарни избори, които сега предлага премиерът и лидер на ГЕРБ.

Според последните социологически проучвания партията на Слави твърдо влиза в Народното събрание и дори получава подкрепа близка до ГЕРБ.

По-късно Трифонов написал следното:

„Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:
– за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
– оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!

Още новини по темата

Каракачанов: ВМРО предлага 6 неща за промяна в Конституцията

Христо Иванов: Борисов печели време. В този парламент има двама юристи и те щели да пишат нова Конституция

Марешки: „Воля“ е против свикване на ВНС, губене на време е

Как се свиква Велико народно събрание и какви са правомощията му

ВИДЕО Борисов поиска нова Конституция и Велико народно събрание

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...