Новини от Пловдив » Важно » Д-р Ангел Кунчев: При болен ученик карантина и за класовете на братята и сестрите
COVID-19 Важно Здраве

Д-р Ангел Кунчев: При болен ученик карантина и за класовете на братята и сестрите

Д-р Ангел Кунчев
Д-р Ангел Кунчев

В края на седмицата се очаква да излезе решение за това, как да се действа в училищата при констатиране на случаи на COVID-19 в класовете през новата учебна година. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в Сливен, цитиран от БНР.

Едно от предложенията е, че ако в един клас има заболял ученик, то да не се затваря цялото училище, а само този клас да бъде карантиниран за 14 дни и да премине на дистанционно обучение. Той посочи, че моделът вече е отработен в детските градини и работи.

Д-р Кунчев каза още, че ако бъде открит ученик с COVID-19, то класовете на неговите братя и сестри също ще бъдат карантинирани.

“Идеите на министерството да отпадне кабинетният принцип, за да не обикалят в различни стаи, идеите за пречистване въздуха по различни способи и начини, идеите да не се ползва междучасие в едно и също време, а различните класове да излизат в различно време, за да не се срещат, също ще ги имаме предвид“, добави той.

Според  д-р Кунчев новооткритата руска ваксина срещу коронавируса на този етап няма да може да се ползва в Европа, защото почти липсва третата фаза на доказване на безопасността ѝ.

Д-р Кунчев каза още, че посещението му в Сливен  е свързано с подкрепата му към медиците в областта, които работят на първа линия в борбата с COVID.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...