A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Свят » Руски изтребител прихвана американски и британски шпионски самолети над Черно море
Балкани Свят

Руски изтребител прихвана американски и британски шпионски самолети над Черно море

Руски изтребител Су-27 прихвана три американски и британски разузнавателни самолета над Черно море, което е втори такъв инцидент близо до руските граници през изминалия ден, съобщи руското министерство на отбраната.

По-рано в понеделник беше съобщено, че изтребител Су-27SM е ескортирал разузнавателен самолет на ВВС на САЩ над Балтийско море, припомня БГНЕС.

„На 17 август 2020 г. устройство за контрол на руското въздушно пространство засече три въздушни цели, приближаващи се към руската държавна граница над неутралните води на Черно море. За идентифициране на въздушни цели и предотвратяване на нарушаването на руската държавна граница“ се задействал изтребител Су-27 от сили за въздушна отбрана на Южния военен окръг „, се казва в съобщението.

Екипажът на руския изтребител от безопасно разстояние определи въздушните цели като стратегически разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135, патрулен самолет на ВМС на САЩ R-8A Poseidon и разузнавателен самолет на Кралските ВВС R-1 Sentinel.

„След завой на чуждестранни военни самолети от държавната граница на Русия, руският изтребител се върна в базата. Целият полет на руския изтребител Су-27 се проведе строго в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство,“ гласи изявлението. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...