Новини от Пловдив » Общество » Въздушен десант на летище Чешнегирово в рамките на „Тракийско лято 2020“
Общество Пловдив Регион Садово

Въздушен десант на летище Чешнегирово в рамките на „Тракийско лято 2020“

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще бъде гост на медийния ден на българо-американска подготовка „Тракийско лято 2020“, който ще се проведе днес в района на летище Чешнегирово.

В тренировката участват до 750 военнослужещи от Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Българската армия. Тя е една от най-мащабните международни подготовки, провеждани под ръководството на българските ВВС през настоящата година. Неин ръководител от българска страна е полковник Юрий Луканов, заместник-началник на щаба на Военновъздушните сили.

В рамките на месец, екипажи на C-130 Херкулес от състава на 37-а транспортна ескадрила от Военновъздушните сили на САЩ в Европа изпълняват широк спектър съвместни тренировъчни задачи с участието на сили и средства от българските ВВС – военнотранспортни самолети C-27J Спартан от състава на Транспортната авиогрупа Враждебна, вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17 от авиобаза Крумово, изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево, зенитно-ракетни комплекси КУБ от 1-а зенитно-ракетна база и български военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Отработват се и задачи по авиомедицинска евакуация с участието на медицински екипи с оборудване от състава на Военномедицинска академия съвместно със сертифицираните екипажи на 24та авиобаза Крумово.

По време на медийния ден участниците в „Тракийско лято 2020“  в рамките на 40 минути ще представят пред гостите и медиите част от реалния спектър задачи, планирани и проведени в обхвата на подготовката. Формация от американски C-130 и български C-27J Спартан ще изпълнят полет за стоварване на въздушен десант – товари и парашутисти над заповядана зона на летище Чешнегирово. Военнотранспортните самолети ще излетят от летище Пловдив и ще изпълнят полета на пределно малка височина с цел скрито приближаване към площадката за десантиране. След изпълнение на задачата, смесената формация ще демонстрира разпуск на групата над летището и кацане в сгъстени интервали от време.  Ще последват действията на екипажите на вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17, които ще осъществят изтегляне от зоната на десантиране на пострадали и провеждане на авиомедицинска евакуация.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...