Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Бил Гейтс: Между 30 и 60% от населението се ваксинира и край на пандемията
COVID-19 Свят

Бил Гейтс: Между 30 и 60% от населението се ваксинира и край на пандемията

Бил Гейтс
Бил Гейтс

Между 30% и 60% от населението трябва да бъдат доброволно ваксинирани, за да може пандемията  да се забави и в крайна сметка да спре. Това обяснява пред „Икономист“ Бил Гейтс, цитиран от Fox News..

Според него , ако дори малцинство от американците бъдат ваксинирано срещу COVID-19, след като бъде създадена ваксина, това ще е достатъчно, за да забави разпространението на пандемията в страната.

Гейтс разкритикува предприетите от САЩ действия срещу пандемията на коронавируса. Като причина за разпространението на вируса  в страната той определи забавянето на първоначалните усилия за тестване и отказа на някои американци да носят маски.

Той добави, че след като Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри ваксина, което се очаква да направи някъде през 2021 г., „това ще доведе до края на пандемията“.

От всички кандидати за ваксина в разработка, Гейтс смята, че AstraZeneca е най-напреднала в създаването на ефективна ваксина.

Бил Гейтс беше предвидил още през 2015 г., че ако се стигне до глобална пандемия, светът няма да бъде готов.

Поради това, че името му е свързано с много усилия за развитие на медицина и ваксина, както и прогнозата му от преди пет години, много теоретици на конспирация включват Гейтс в своите теории за пандемията на коронавирус.

Според една от популярните теории Бил Гейтс измамва света с позицията си относно ваксините, като всъщност ставало дума за инжектиране на микрочирове на милиарди хора по целия свят.

Още новини по темата

Бил Гейтс: За богатите страни пандемията свършва догодина, бедните ще почакат до 2022 г.

Бил Гейтс: Пълната защита от COVID-19 ще се постига с няколко дози ваксина

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...