майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Общество » Бира за смет този уикенд на Младежкия хълм
Общество Пловдив

Бира за смет този уикенд на Младежкия хълм

Плакатът на фестивала
Плакатът на фестивала

Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се проведе този уикенд на поляната на Младежки хълм, ще се насладят на безплатни питиета срещу събрани разделно отпадъци. Проявата е част от кампанията Junk Around, част от дългосрочната програма _Място България,  с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда.

Освен акцията “Който пази чисто – пие бира!”, по време на фестивала ще бъде проведена мащабна информационна кампания на тема намаляване на отпадъците, които остават след големи събития, и ангажиране на гражданите дългосрочно с темата за по-малко отпадъци в ежедневието. Активистите от _Място Пловдив, инициатива на сдружение БГ Бъди активен, ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфопункт на фестивала, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Бирения фест как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

“Очаквам в събирането на отпадъци по време на фестивала да се включат много хора, които да почерпят вдъхновение и да бъдат готови за малки промени в ежедневието си, които да ни помогнат да оставим по-чиста поляната след фестивала”, сподели Стефан Горанов, организатор на Plovdiv BeerFest.

“Искаме да вдъхновим хората да бъдат креативни, активни и отговорни към мястото, на което се забавляват. Посланието за нуждата от рециклиране на опаковките от храни и напитки вече стигна до хиляди посетители на събитията в Пловдив, по време на събитията от 2019-а, благодарение на платформата Аз, Ти, Пловдив, която инициирахме през миналата година. С организаторите на Бирения фест работихме и през изминалата година. Сега продължаваме отново да разпространяваме заедно кауза за събития #Безотпадъци.  Приветстваме тези стъпки на промяна в провеждането на събития и се радваме да видим устойчивост в действията на организаторите”, каза Румяна Киризиева от БГ Бъди активен.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, за да запазим заедно поляната на Младежки хълм чиста.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...