Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Испания хвърля армейски части в битката срещу заразата
COVID-19 Свят

Испания хвърля армейски части в битката срещу заразата

Педро Санчес
Педро Санчес

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че хвърля армейски части за проследяване на нови случаи на коронавирус, предаде Франс прес.

Две хиляди военни ще бъдат на разположение на властите на отделните автономни области за тази цел, каза той в телевизионно обръщение.

Недостигът на човешки ресурси в най-засегнатите региони се смята за една от причините на разрастването на епидемията. Санчес каза, че автономните области могат да поискат от централното правителство да обяви върху част или върху цялата им територия извънредно положение, което да помогне за ограничаване на заразата.

Този инструмент позволи на Мадрид на наложи в средата на март една от най-стриктните карантини в света, която бе отменена напълно чак в края на юни.

Санчес нарече „тревожен“ развоя на епидемичната обстановка, но добави, че Испания е все още далеч от ситуацията в средата на март.

„Не можем да позволим пандемията отново да установи контрол над живота ни“, каза той. Ние трябва да поемем контрол и да спрем тази втора вълна, добави той.

Премиерът призова испанците да свалят приложението „Радар Ковид“, за да се улесни проследяването, предаде БТА.

Вчера Испания прехвърли прага от 400 000 диагностицирани случая на коронавирус. Починалите вследствие на заразата са над 28 800. /ПловдивПрес

Още

За първи път: Испания без нито един смъртен случай от COVID-19

Икономиката на Германия с невиждан срив в условията на пандемията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...