Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Над 6000 МПС-та минават на денонощие по Подбалканския път
Карлово Регион Транспорт

Над 6000 МПС-та минават на денонощие по Подбалканския път

Ремонтът на пътя Карлово - с. Васил Левски
Ремонт на път, архив

Областният управител Дани Каназирева, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и директорът на Областно пътно управление Пловдив инж. Йордан Калев инспектираха започналия ремонт  на пътя  Карлово – с. Васил Левски, който се финансира от АПИ.

„Подкрепихме предложението на кмета на Карлово – д-р Емил Кабаиванов  да бъде извършен ремонт, защото истината е, че този път, който е част от републиканската мрежа, е построен в далечната 1937 г., асфалт е положен през 1971 г., а последният ремонт е преди десетилетия. Въпреки извършваното от Областна пътно управление – Пловдив, текущо поддържане на пътя, неговото експлоатационно състояние не се подобрява, което е предпоставка за възникване на много пътни произшествия. Пътят се характеризира с висока интензивност на движение от 6605 МПС за24 часа, използва се като обходен път на АМ „Тракия“ при инциденти и ПТП-а и при затваряне на автомагистралата. Осигурява транспортен достъп на близките населени места със София, Карлово и Бургас“, обясни  областният управител.

Тя уточни, че проектното предложение, което  е направено от Областна управа, е ремонтът да се извърши на два етапа . Първият етап – ремонт от Карлово до с. Васил Левски в продължение на 7.6 км., а вторият етап – Карлово – с. Певците, който ще стартира в началото на 2021 г.

От своя страна кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов допълни, че в момента се  проектира вторият етап, който ще включи и улица „Теофан Райнов“ в Карлово, която също е част от пътя 1-6.

„За подобряване условията на пътуване, на транспортни дейности и най-вече за повишаване безопасността на движение, основният ремонт е повече от необходим“, подчерта д-р Кабаиванов.

От своя страна директорът на Областно пътно управление Йордан Калев допълни,  че един от големите проблеми за разрушаването на пътя е отводняването, което сега ще бъде изцяло подобрено.

„Почистване, ландшафтно оформление, три пласта асфалт, ще се изградят банкети. Ще направим един доста качествен европейски път. Той е нужен не само за региона, тъй като това е главен път, на който се движат изключително много автомобили. Другото много важно е, че той трябва да стане с по-безопасни отсечки, да има по-малко ПТП-та, коментира инж. Калев.

Проектът предвижда още полагане на геомрежа в отсечката, за да се усили пътната конструкция. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, стоманени предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

На инспекцията присъстваха още депутатът  Данка Люртова, председателят на ОбС на Карлово –  Доньо Тодоров и кметът на с. Васил Левски – Доньо Стоянов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...