Новини от Пловдив » Регион » Кричим празнува 51 години от обявяването си за град
Кричим Регион

Кричим празнува 51 години от обявяването си за град

Атанас Калчев, кмет на Кричим

Кричим празнува днес 51 години от обявяването си за град. „Дълъг е списъкът с имената на хората – будни и амбициозни кричимци, оставили светла диря в историята на селището и града ни с благородните си дела в миналото и работили за неговия просперитет. Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас – живите, за всичко, което сте направили и правите, за да го има нашият прекрасен град днес”, заяви кметът на Община Кричим Атанас Калчев в обръщение към своите съграждани.

„Всички ние – днешните кричимци, заедно имаме отговорността да бъдем на тяхното ниво – на смелите и достойните наши предци, отстоявали и съградили нашия град с любов, труд и постоянство, наш дълг е да продължим достойно делата им, да ги надграждаме, за да оставим достойно наследство на идните поколения, защото Кричим го е имало, има го и ще го има”, каза още той.

По думите му Кричим винаги се е гордял, гордее се и днес, че в него живеят в мир, трудолюбие и разбирателство хора с различна етническа и културна принадлежност, споделят радости и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята любов към родния край или избрали Кричим за свое любимо място за живеене.

„В днешния ден искам да ви пожелая да бъдете здрави, личният и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко удовлетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и увереност на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо, нека заедно да се борим за успеха и развитието на нашия град. Заедно можем да постигнем всичко това. Заедно можем да превърнем мечтите и надеждите за нашият град в реалност”, заяви кметът на Кричим Атанас Калчев.

Настоящата 2020 година е белязана със знака на пандемията COVID-19, което наложи спазването на редица ограничения.

„Въпреки това ние можем да бъдем заедно! Нека тази вечер точно в 21,30 часа, макар и от дистанция, всички заедно да се насладим на празничната заря посветена на празника на нашия град! И да си пожелаем здраве и просперитет!”, пожела още кметът на Кричим Атанас Калчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...