Quantcast
Новини Пловдив » Посоки » Betenemy: Виртуалните спортове – атрактивни първенства без истински играчи
Посоки Спорт Спорт Важно Технологии

Betenemy: Виртуалните спортове – атрактивни първенства без истински играчи

Виртуалните спортове започнаха да се разпознават, когато всеки по-сериозен спортен турнир беше принуден да излезе в неочаквана почивка. Нещо по-интересно е, че истинските почитатели на тази платформа познават добре виртуалните спортове и знаят, че са една съвсем различна вселена.

Със сигурност не могат да влязат в пряка конкуренция с реалните спортни дисциплини, би било напълно невъзможно да очакваме една индустрия за милиарди долари да бъде лесно победена от спортна симулация, но това в никакъв случай не означава, че е лишена от същия адреналин и емоция. От самото начало трябва да приемем, че това е една перфектна алтернатива за онези фенове, чийто отбори вече не блестят толкова добре в първенството.

Букмейкърите отдавна разпознаха тази възможност и все по-често се стремят да добавят нови спортни дисциплини, стремят се да закупят лицензите и като цяло да направят виртуалната реалност максимално близка до реалната. Виртуалните спортове могат да се срещнат в платформата на всеки букмейкър, но забелязваме, че анализаторите от Betenemy не са скромни, когато дават оценка за бет365 и има причина за този факт – тук ще открием много и атрактивни спортни дисциплини. Най-честите спортни симулации са футбол, моторни спортове, гонки с хрътки, конни спортове и понякога можем да попаднем на приятни изненади като дартс, колоездене и американски футбол. Ако реалните спортове имат своите плюсове, виртуалните също не остават по-назад.

От една страна всяко дерби се провежда в рамките на няколко минути и веднага след него започва следващото. Няма да има прекъсвания за рекламни паузи, няма да има нужда и от коментарно студио, това е чиста спортна симулация.  Следващата важна подробност е, че никога няма да се налага да чакате една седмица за решителните мачове. Имайки предвид точността на виртуалните спортове, спокойно може да се върнете обратно в платформата след няколко часа и да се включите навреме.

Що се отнася до качеството на игра, може спокойно да се запознаете с духовните дигитални наследници на оригиналния Роналдо, Зидан и други величия. Нещо още по-важно е, че футболистите играят винаги за победа и няма да станем свидетели на моралното падение още през първото полувреме. Забравяме и за съдийските грешки. Впрочем същото важи за всички изброени дисциплини.

Макар и нито един играч да не е реален, по-всяко време можем да забележим, че се позиционира достатъчно адекватно на терена и знае какво да направи. Принципът на работата е възможен с помощта на изкуствен интелект и генератор на случайни числа. Първият помага за създаването на динамиката в играта, докато вторият е отговорен за излъчването на победител. Случайният генератор е поставен, за да доставя серия от числа, които оформят моментния точков актив на един отбор. Разбира се, по-лесно е да използваме примерите.

Да си представим, че два отбора излизат един срещу друг. Единият е по-силен и получава точкова стойност от 0 до 11, докато по-слабият получава числата от 12 до 20. Идеята на случайният генератор от числа е, че трябва да даде серия цифри, като при всяко попадение се дава една точка на съответния отбор. Този, който събере определена стойност ще спечели срещата. Разбира се, докато шансовете са на страната на по-силния, можем да се изненадаме от логиката на генератора. До този момент някои от най-големите математици не могат да открият правилна формула, с която да предскажат как работи една от най-простите компютърни програми. Съответно изненадите ни дебнат на всеки ъгъл, точно както би могло да се случи и в реалната дисциплина.

Разбира се, най-вероятно бихме искали да видим по-скоро спортната симулация, отколкото поток от цифри и точно този проблем е решен. В началото на виртуалните спортове, което започва на шега сред група програмисти, се е изписвало само името на победителя и слава богу, че технологията се е развила, за да спести тази подробност. Без съмнение всеки може да намери своя любим спорт, а и в последните месеци наблюдаваме много сериозна експанзия по тази линия. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...