Новини от Пловдив » Регион » Поставиха нови спирки пред борсата в родопското село Първенец
Регион Родопи

Поставиха нови спирки пред борсата в родопското село Първенец

Павел Михайлов и Илия Гатев откриха новите спирки.
Павел Михайлов и Илия Гатев

На две нови спирки по маршрута на автобусите, обслужващи селата Първенец, Храбрино и високопланинските населени места на територията на Община „Родопи”, ще разчитат пътуващите по това направление.

Порутените и грозни автобусни спирки в района на най-голямото стоково тържище в цяла Южна България вече са в историята. На тяхно място се появиха тематични кокетни кътове във весели цветове, които не само защитават хората от дъжда или високите летни температури, но и създават настроение.

Инициативата е на дружеството “Родопи 95” АД и е в изпълнение на решение на ОбС „Родопи”, взето още в началото на тази година. Днес изпълнителният директор на стоковото тържище Илия Гатев и кметът на Община”Родопи” Павел Михайлов прерязаха лентата и откриха новите спирки.

„Тази инициатива е съобразена с нуждите на общината. С нея поставяме началото на едно съвместно сътрудничество между общинското ръководство и бизнеса, който се развива на територията на „Родопи”,  в името на общия икономически подем на региона”, това каза кметът Павел Михайлов . По думите му местната власт и бизнесът трябва да вървят заедно при решаването на проблеми, свързани с регионалното развитие. Предизвикателството пред Община „Родопи” е да създава условия и микроклимат за привличане на инвеститори, които пък са най-сериозните данъкоплатци.

Изпълнителният директор на стоково тържище „Родопи-95″ Илия Гатев коментира, че сътрудничеството между публичния и частния сектор е в услуга на обществения интерес. „И намираме един надежден партньор в лицето на Община „Родопи“, каза Гатев и обясни, че освен двете спирки пред стоковото тържище, нова ще бъде поставена и в центъра на село Марково.

В момента екип от общината извършва обследване на всички автобусни спирки в населените места. Предстои обновяване, а там където е необходимо ще бъдат поставени изцяло нови подслони.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...