Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Първият звънец в Спортното би за 596 бъдещи шампиони ВИДЕО
Важно Образование Спорт Спорт Важно

Първият звънец в Спортното би за 596 бъдещи шампиони ВИДЕО

Ружка Генова би звънеца в Спортното
Ружка Генова би звънеца в Спортното

596 ученици стартират в новия сезон за Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив, съобщи пред ПловдивПрес директорът Ружка Генова и би първия звънец на тържествена церемония днес предиобед.

Учениците са разпределени в 27 паралелки в 16 вида спорт. Увеличаваме учителите по спортната подготовка, като така се надяваме да засилим връзката между учебните занятия и тренировънчния процес, обясни Генова.

Нови спортни клубове се включват от тази година в учебния процес на Спортоно училише, като един от тях е плувен клуб „Пловдив 2019“, който обра призовете на последното държавно първенство.

Гости на откриването на новата учебна година бяха куп олимпийски и световни шампиони, възпитаници на Спортното.

Много силно беше представен кану-каякът в лицето на двукратния олимпийски шампион и петкратен световен Николай Бухалов, двукратният сребърен медалист от игрите в Сидни и носител на бронз от Атланта Петър Мерков, бронзовата медалистка от Москва, част от звездния ни волейболен отбор Анка Узунова, първият треньор на  Стефка Костадинова – Добри Иванов, великият плеймейкър на Ботев Пд и на националния отбор Петър Зехтински – Зико.

Зам.-кметът по спорта Георги Титюков поздрави бъдещите шампиони от името на Община Пловдив и им пожела много здраве и хъс за успехи в спорта и в живота (виж видеото)

За първи път тази година класовете си имат именити спортисти за патрони. Така още в първия час на класния да споделят успехите си и своят начин за работа в живота и в спорта в класните стаи влязоха Николай Бухалов, Петър Мерков. Очаква се това да сторят и други велики спортисти от школата на Спортното като Асен Златев, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Каспар Симеонов, Ваня Гешева и други.

 

 

&

 

nbsp;

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...