Quantcast
Новини Пловдив » България » Бомби и камъни полетяха към полицаите пред парламента
България Важно

Бомби и камъни полетяха към полицаите пред парламента

Напрежението пред парламента отново ескалира
Напрежението пред парламента на протеста в сряда.

Напрежението ескалира след 21.30 часа.  Бомби и камъни полетяха към полицаите, охраняващи сградата на Народното събрание.Те са там вече цял ден. Униформените са замеряни и с тоалетна хартия и твърди предмети, както и павета.

Двама демонстранти са откарани в болница, след като са застанали пред полицаите, за да ги предпазят. Един от организаторите заяви пред bTV, че пострадалите присъстват всяка вечер на атиправителствените демонстрации и не са агресивни. Линейка пристигна на мястото, не е ясно дали са пострадали униформени.

От СДВР разпространиха 2 клипа от атаките и написаха: Агресивно настроени протестиращи продължават да хвърлят самоделни взривни устройства и предмети по полицейските служители пред сградата на НС. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и не се увличат по проявите на агресивно поведение.

Полицаите са с вдигнати щитове. Няма опити за щурмуване на парламента, но бомби се хвърлят постоянно. Множеството заяви, че взривните материали се пускат от провокатори. Протестиращи се спречкаха с един от въпросните агресивни мъже.

Това е поредната ескалация на напрежение между протестиращите и силите на реда през днешния ден.

За 56-а вечер има организирана демонстрация срещу кабинета „Борисов“ 3 и главния прокурор Иван Гешев.

Към 18 ч. отново започнаха да се събират демонстранти в Триъгълника на властта. Така протестите в сряда продължават вече повече от 12 часа.

Това се случва малко, след като от ГЕРБ обявиха, че са събрали необходимите им подписи за входиране на проекта за нова Конституция.

Не е ясно дали протестиращите са същите, които сутринта обсадиха сградата на парламента, опитаха да обърнат коли на жандармерията, бяха напръскани със спрейове, отговориха със същото, хвърляха зеленчуци, жълти павета и камъни по полицаите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...