Quantcast
Новини Пловдив » България » Даниела Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който призова за метежи и бунт
България Мнения Политика

Даниела Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който призова за метежи и бунт

Даниела Дариткова
Даниела Дариткова

„Всички ние сме в тази зала по волята на българските граждани като демократично избрани в резултат на легитимни избори. Това, в което сме се клели, е да спазваме Конституцията и законите на страната. В тази Конституция е ясно разписано, че цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет”. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от трибуната на НС.

„Всеки политик има избор по какъв начин да осмисли присъствието си в политиката и да остане в историята на страната. Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията си на високия си пост, воден от личните си властови амбиции, със стиснат юмрук призова за метежи и бунт. Този, който сее разделение и агресия. Заради когото се издигат бесилки и се разнасят ковчези, заради когото се поругават сградите на институциите в България ”, изказа още Дариткова.

Тя допълни, че от ГЕРБ са избрали да бъдат национално отговорни, да търсят обединение и умиротворение и да „градят България”.

ПловдивПрес припомня, че депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти изязоха от пленарната зала преди президентът да започне да говори и се върнаха отново след речта му.

Още новини по темата

Ескалацията пред парламента расте, полицаите използват лютив срей срещу протестиращите

Радев: Незабавна оставка на правителството, НС да не влиза в ролята на обслужващ персонал на премиера

Румен Радев при протестиращите: Вече няма значение какво е казал Борисов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...