Quantcast
Новини Пловдив » България » Ескалацията пред парламента расте, полицаите използват лютив срей срещу протестиращите
България Важно

Ескалацията пред парламента расте, полицаите използват лютив срей срещу протестиращите

Полицаите използват лютив спрей, снимка bTV
Полицаите използват лютив спрей, снимка bTV

Ескалацията пред парламента расте. Полицията използва лютов спрей срещу демонстрантите, които се опитват да обърнат кола на жандармерията.

Напрежението започна да се покачва, след като сред протестиращите се понесе слух, че депутатите от ГЕРБ напускат парламента. ПловдивПрес припомня, че народните представители от управляващата коалиция излязоха то пленарна зала преди президентът Радев да започне да говори.

„Тази сутрин, около 8 часа, мъж се качи върху полицейски автомобил и започна да скача върху него. Задържан е“, това заявиха от МВР. От там поясниха, че протестиращи са хвърляли ябълки и яйца срещу служителите на реда, които дежурят на място.

„Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации“, зоват от МВР. „Около 9 часа, част от протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон. Малко по-рано, втори човек е задържан в района на пл. „Независимост“, след като при проверка у него са открити забранени предмети.

Служители на МВР продължават да осигуряват реда в центъра на столицата, където протичат протестни действия. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации“, зоват униформените.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...