Quantcast
Новини Пловдив » България » Ивайло Иванов: Прекалиха със самоделните бомби, има доста ранени
България Важно

Ивайло Иванов: Прекалиха със самоделните бомби, има доста ранени

Ивайло Иванов
Ивайло Иванов

„Има доста пострадали полицаи. В момента уточняваме колко точно е броят им. Мисля, че всички бяха свидетели на каква безпрецедентна атака бяхме подложени“, заяви за NOVA главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Според него протестиращите са хвърляли самоделни взривни устройства по полицаите, а не обикновени пиратки. Иванов е на мнение, че провокаторите на протеста са част от агитки.

„За нас е ясно от кои са и кой ги организира. Тези действия са абсолютно режисирани и бяха очаквани. Бих могъл да кажа, че имат доста добра подготовка“, каза още главният секретар на МВР.

Над 100 бомби само за час бяха изхвърлени срещу полуцаите, които охраняват сградата на Народното събрание.


Ескалацията на протестите в София продължава. На площад „Независимост” тази вечер се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи.

Първоначално около 21:00 часа бомбички полетяха към сградата на бившия Партиен дом, където имаше кордон от жандармеристите. Униформените вдигнаха щитове и заеха отбранителни позиции. Няколко пиратки паднаха буквално между тях.

Към 22:00 часа след нов дъжд от пиратки, бомбички и бутилки, жандармерията се опита да избута множеството. Дори и след разпръскването на множеството, протестиращите не спряха да обстрелват полицаите буквално с всякакви подръчни материали.

Палатковият лагер в Триъгълника на властта е разрушен. Сред част от протестиращите се разпространява слух, че преди протеста в палатките са били складирани метални пръти, павета и бомбички.

Според организаторите на протеста вече има ранените около 15 души.

Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио заяви, че не е видял кой хвърля пиратките, но е сигурен, че не е никой от протестиращите, които ходят редовно на място. Според него става въпрос за провокатори.

„Представа нямам кой стои зад това. Според полицията това са агитките”, заяви адвокат Хаджигенов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...