Quantcast
Новини Пловдив » България » Корнелия Нинова: Парламентът е делегитимиран, България е в тежка криза
България Мнения Политика

Корнелия Нинова: Парламентът е делегитимиран, България е в тежка криза

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

БСП няма да се възползва от връчен мандат за съставяне на кабинет в рамките на този парламент и няма да участва в съставянето на нов такъв, под каквато и да е форма. Този парламент е делегитимиран. Правителството на Бойко Борисов и мнозинството са несигурност и нестабилност. Нямат план за кризата и гарантират безперспективност на държавата. Те търсят изход от кризата само за себе си, а ние – за България. И той е в три стъпки: машинно гласуване, оставка, честни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

България е в тежка криза. Вече два месеца хиляди българи протестират на улицата, искат промяна. До тук се стигна в резултат на 10-годишното задкулисно управление на Борисов. Той е решен да оцелее на всяка цена и предлага промяна на Конституцията. Това не е промяна, а подмяна и печелене на време, каза Нинова.

По думите й това е посегателство върху свободата и демокрацията.“С това предложение не се решава нито един от стоящите днес открити въпроси. Политическата криза остава, протестът не спира, а се увеличава. Няма политическа формация, която да подкрепя безусловно и на 100% тази промяна“, допълни Нинова.

По думите й БСП винаги е била гарант за конституционен ред, социална и демократична държава.

„Искаме да е ясно – „БСП за България“ няма да осигури нито един подпис от необходимите 120 и от останалите 160, за да стане факт подмяната, която предлагат. Няма да позволим заради личните ви властови интереси да посегнете на държавността“, категорична е Корнелия Нинова.

По думите й най-големият приоритет на партията е въвеждането на машинно гласуване, което ще гарантира честни избори.

Още новини по темата

Даниела Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който призова за метежи и бунт

Ескалацията пред парламента расте, полицаите използват лютив срей срещу протестиращите

Радев: Незабавна оставка на правителството, НС да не влиза в ролята на обслужващ персонал на премиера

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...