Quantcast
Новини Пловдив » България » Мустафа Карадайъ: Оставка на правителството и президента, искаме експертен кабинет
България Мнения Политика

Мустафа Карадайъ: Оставка на правителството и президента, искаме експертен кабинет

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

Войната между институциите доведе до политическа криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса. Затова ДПС настоява за оставка на правителството и на президента”. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна на първото заседание от новата сесия на Народното събрание.

„Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува и НС. Прави опит за противопоставяне на съдии срещу прокурори. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт, както и президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, но г-н Радев ерозира всички институции и държавността като цяло. Ако иска да се изяви като политик, да си регистрира партия““, заяви още Карадайъ.

От партията настояват за формиране на експертен антикризисен кабинет. Те предлагат премиер да се посочи от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът – от втората формация, така че да се гарантира провеждането на честни избори.

„Трябва първо да определим нуждите на държавата. Според ДПС са нужни ясен и точен бюджет, програма за ефективно усвояване на средствата за борба с COVID-19 и на тези от многогодишната финансова рамката за следващия оперативне период”, се кава още в декларацията на ДПС.

„Свидетели сме на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика“, обяви още Карадайъ.

Още новини по темата

Полицията: Спрете агресията, ще използваме сила, над 20 колеги са обгазени

Корнелия Нинова: Парламентът е делегитимиран, България е в тежка криза

Даниела Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който призова за метежи и бунт

Ескалацията пред парламента расте, полицаите използват лютив срей срещу протестиращите

Радев: Незабавна оставка на правителството, НС да не влиза в ролята на обслужващ персонал на премиера

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...