Quantcast
Новини Пловдив » България » Пред парламента става напечено – гъмжи от полиция, протестиращи нападнаха патрулка, има арестуван
България Важно Политика

Пред парламента става напечено – гъмжи от полиция, протестиращи нападнаха патрулка, има арестуван

Напрежение между полиция и протестиращи, снимка bTV

Около парламента гъмжи от полиция. Непрекъснато прииждат екипи на жандармерията. Напрежение възникна между демонстранти и полицаи. Протестиращи започнаха да хвърлят яйца и ябълки към полицаите, а един от тях се качи на полицейски автомобил. Останалите клатят полицейските бусови. Минути след това мъжът беше арестуван.

От ранни зори започнаха да се събират  граждани, за да поискат оставката на правителството и на главния прокурор.

В триъгълника на властта са разположени тентите на Отровното трио, дошли са поддръжници на партия Възраждане от Варна, Димитровград, Стара Загора, Харманли и Велико Търново.

Майките от „Системата ни убива“ са разположени откъм „Дондуков“, където е и служебният вход за депутатите, съобщава bTV.

По предварителна информация от „Да, България“ имат разрешение за протест на площад „Александър I“ пред БНБ. Отново по предварителна информация там ще бъдат и от сдружение БОЕЦ. Очакват се в столицата да пристигнат хора от цялата страна.

Около 7.40 часа от Възраждане разгънаха голям български флаг пред сградата на бившия Партиен дом. След това се отправиха към задния вход на сградата, откъдето влизат народните представители.

Много полиция и жандармерия пред парламента
Много полиция и жандармерия пред парламента, снимка bTV

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...