Quantcast
Новини Пловдив » България » Христо Иванов: Бойко Борисов печели време за крадене
България Важно Политика

Христо Иванов: Бойко Борисов печели време за крадене

Христо Иванов
Христо Иванов

Властта в момента е напълно делегитимирана и с действията си се подиграва с искането на хората те да решат кой да управлява България, като зад всичко това стои единствено желанието за заграбване на обществен ресурс. Това подчерта пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов.

Имитирайки чуваемост, управляващите правят обратното на това, което обществото очаква от тях – това вбесява хората и ги изкарва на улицата.  Бойко Борисов е проблемът, сега той щял да решава проблема дори без да се появи в парламента,  с някаква конституция, която не била конституция, но все пак са я написали. ВМРО щяла да пише преамбюла и да я дописва. Абсолютна подигравка с общественото мнение, заяви Иванов.

Според него действията на управляващите инжектират безконтролност, инжектират гняв. По думите му хората искат нещо базово за демократичното общество , да се върне мандатът при тях и те да решат проблема. „Всеки да си напише конституцийката или каквито други дивотии е измислил, да се яви с тях на избори и в следващия парламент да се срещнем и да видим какво е решил суверенът и народът. Това искат хората, а не Бойко Борисов да им каже -аз ви чувам и сега ще направя точно обратното на това, което ми казвате, аз ще ви реша проблема, независимо от това, че ми казвате, че аз съм проблемът – всъщност печелейки време. Единственото, което правят, е да протакат и да печелят време за крадене“, каза той.

По думите му е ясно, че 160 гласа за ВНС няма да бъдат събрани и нова конституция няма да има. Защо тогава се случва всичко това – Христо Иванов търси отговора в днешната реч на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Той започна с едно изреждане на всички финансови инструменти, които смятат да усвояват. Започна с държавния бюджет, със зелената сделка, след това говори за антикризисния пакет на ЕС, след това – за фондовете. Той поиска да бъдат сега от това абсолютно делегитимирано управление да бъдат програмирани така, че да се гарантират паят и порциите на Делян Пеевски и на Сарая, обясни Христо Иванов.

Той се обърна и към ВМРО, които се обявиха за образователен ценз за гласуване. Според него не може да бъдат лишавани хора от глас заради това, че българската държава с години не е изпълнявала това, което ѝ е вменено като задължение по Конституция – да осигури образованието на всеки човек в страната. Иванов се опасява от „гетоизиране на големи части от българското население“. Това е безотговорно, това е взрив в основите на демократичната система, допълни той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...