А към 22.00 ч. протестиращите се оттелиха към Орлов мост и се заканиха отново да издигнат палаткови лагери. А полиция откри коктейли „Молотов“ около входа на Археологическия музей.

По информация на NOVA и тази вечер се е стигнало до арести, задържани са хора с боксове.

Към 23.00 ч. протестиращите отново разпънаха палатки на Орлов мост в центъра на столицата, ден след като лагерът беше разчистен от полицията.

По-рано днес имаше нов опит за блокада на площад „Независимост“. Сутринта се стигна до ново напрежение между протестиращи и полиция. Малко след 10.30 часа сутринта протестиращите отново излязоха на жълтите павета пред сградата на Народното събрание.

Полицията се опита мирно да убеди протестиращите да се оттеглят на тротоара пред президентството. Не успя. При сблъсъка между полицията и протестиращите една жена падна на жълтите павета.  По-късно на място беше извикан екип на „Спешна помощ“, който я отведе в болница. А друга от протестиращите припадна.

За втори път екип на „Спешна помощ“ се отзова на сигнал на протестиращите. А част от тях се хванаха за ръце, за да не допуснат полицията да ги изтласкала по-навътре в пространството около Фонтана пред Президенството.

Още

Бойно поле София: Множество ранени и над 60 арестувани
Тома Биков: След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка
Протестиращи блокираха за час движението по „Цар Освободител“
Протестиращи опитаха да щурмуват Новотела заради Цвета Караянчева