Quantcast
Новини Пловдив » Община » Димитър Здравков пред ПловдивПрес: Изградихме нова детска градина в Садово
Мнения Община Регион Садово

Димитър Здравков пред ПловдивПрес: Изградихме нова детска градина в Садово

Димитър Здравков, кмет на община Садово
Димитър Здравков, кмет на община Садово

В навечерието на новата учебна година Община Садово подготвя нова забавачка. Ще отвори ли врати преди 15 септември, отрази ли се COVID кризата на строежа, а и на капиталовата програма в Садово? Отговорите потърсихме от кмета Димитър Здравков.

Интервю на Мария МОРУНОВА


-В Садово се изгражда нова детска градина. На какъв етап е строежът, с какъв капацитет е детското заведение, кога ще отвори врати?

-В началото на тази година започна довършването на сградата на детската градина. Изграждането й е стартирало през 1983 г., но поради липса на средства не е била довършена. Сега това е възможно след отпускане на целеви средства от държавата.

Вече сме на финален етап. В момента се работи по довършване на вертикалната планировка. Част от оборудването е доставено, чакаме и останалото. Надяваме се, че до края на месец септември новата детска
градина да отвори врати. В градината са предвидени 3 групи и 1 яслена.

-Колко струва изграждането й?

-Отпуснатите пари от държавата са в размер на 1,4 млн. лева.

-Въобще как тече изпълнението на капиталовата програма на Община Садово? Какво е свършено към момента, какви още ремонти и строителни дейности предстоят?

-Изпълнението на капиталовата програма на общината върви по план. Заложили сме освен довършване сградата на детската градина, асфалтиране на улици, което общината сама извършва със собствена
техника и ресурси.

От началото на годината до момента имаме цялостно асфалтирани около 3 км улици, планираме до края на годината да се асфалтират още, стига времето да позволи.

Стойността на капиталовата програма е 2 896 260 лева.

Имаме и два одобрени проекта по ОП „Региони в растеж“ за ремонт на улици и една спортна площадка, за които имаме избран изпълнител и сключени договори. Стойността на проекта за ремонт на улици е 1 098 524,15 лева без ДДС, а стойността за спортна площадка – 93 930,31 лева без ДДС.

Чакаме да мине последващ контрол.

-COVID кризата отрази ли се на капиталовата Ви програма и как?

-В условията на пандемия Община Садово не срещна особени трудности. Взети бяха превантивни мерки, като в началото Общинска администрация работеше по график, осигурени бяха необходимите дезинфектанти за
служителите, маски и др.

Граждани не се допускаха в сградата, в момента също, но процесът с обслужването им не е нарушен. Не се наложи да се пускат принудително служителите в платен или неплатен отпуск. Работният процес е непрекъснат.

Досега не сме имали проблем с навременното изплащане на заплатите. Нямаме проблеми с изпълнението на капиталовата програма.

-Община Пловдив отчете около 2,5 млн. лв. по-малко приходи в хазната си от отменени такси на търговци заради коронавируса. Отчитате ли и вие по-малко приходи и колко?

-В началото имаше известен спад в плащането на данъци, но в момента всичко върви по график.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...