Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Д-р Калинов с особено мнение за класирането на проф. Янева на първо място в конкурса за Онкото
Здраве Пловдив

Д-р Калинов с особено мнение за класирането на проф. Янева на първо място в конкурса за Онкото

Д-р Калин Калинов
Д-р Калин Калинов

Ваня ДРАГАНОВА

Шефът на общинската дирекция „Здравеопазване“ и председател на конкурсната комисия за избор на управител на Онкодиспансера е подписал с особено мнение протокола, с който на първо място е класирана проф. д-р Марианна Янева. На първо място д-р Калинов счита, че тя въобще не е трябвало да бъде допускана до втория етап от надпреварата, защото не е представила изискваното медицинско удостоверение за общо здравословно състояние. Сред документацията обаче има удостоверение, че тя страда от неинсулинозависим захарен диабет без усложения. Останалите членове на комисията са приели, че този документ е достатъчен.

Второто съображение на д-р Калинов е, че като и. д. управител на Онкото в края на 2016 г. тя е подписала договора за доставката на компютърния томограф за около 1 млн. лв., заради който предишният шеф д-р Красимир Вальов подаде оставка, а срещу него тече наказателно производство. Според д-р Калинов това е“явно неизгоден договор“. Той преценява отговорите на проф. Янева по време на събеседването като повърхностни. В заключение той предлага комисията да извърши преценка на репутацията на кандидатите и да не допусне класирането на човек, нанесъл щети на Комплексния онкологичен център.

Изборът на нов управител на здравното заведение влиза в дневния ред на първата сесия на Общинския съвет след лятната ваканция на 10 септември.

Още

Проф. Янева води в класацията за шеф на Онкото
Избират нов шеф на КОЦ Пловдив, засекретиха конкурса
Иде интересна битка за Онкодиспансера

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...