Quantcast
Новини Пловдив » Градът » За три дни: 40 заразени и четири жертви на COVID-19 в Пловдивско
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

За три дни: 40 заразени и четири жертви на COVID-19 в Пловдивско

Починалите с коронавирус от началото на пандемията у нас стана 779 души
Починалите с коронавирус от началото на пандемията у нас стана 779 души

40 нови случая на COVID-19 са регистрирани в Пловдив област през първите три дни на септември. От РЗИ информират, че четири са смъртните случаи за този период.

Починали са жена на 69 години от Пловдив, 37-годишен мъж от Кричим – хоспитализиран с пневмония и придружаващи заболявания диабет и затлъстяване, мъж на 79 г. от община Марица, с придружаващо сърдечно заболяване и мъж на 91 г. от Пловдив, с придружаващо хронично неврологично заболяване. 48 са  общо починалите с COVID – 19 от началото на пандемията.

Броят на заразените в града и областта става 1429. По данни на РЗИ излекуваните пациенти са 1015, като за периода 58 души са преборили заболяването. Под карантина са 311 лица, а на домашно лечение – 289.

По информация на болниците с разкрити отделения за коронавирус към момента 93 са хоспитализираните пациенти, като от тях 69 са с потвърдена диагноза. Четирима от тях са в интензивни отделения. За изминалите 72 часа хоспитализираните са 10, които са в задоволително състояние.

Свободните легла за лечение на COVID – 19 са 119, а за интензивно лечение 29.

Сред новите случаи с коронавирусна инфекция са и трима медици – лекар от Пловдив, който работи в отделението за COVID – 19 на МБАЛ Пазарджик, и е хоспитализиран там, и две медицински сестри- едната от Асеновград, а другата е от дома в с. Джурково.

Последната е сред тестваните повторно 14 лица – персонал, които са под карантина и при първото изследване са били с отрицателни проби. Положителна е пробата и на още един служител в дома –домакин. И двамата новооткрити са без симптоматика, в добро състояние и са под карантина. Повторената съмнителната проба на един от домуващите, е отрицателна.

Контролният мониторинг е извършен според указанията на здравното министерство и се прави 7 дни след първото изследване.  От РЗИ уточняват, че след седмица ще бъдат взети отново контролни PCR проби.

Към момента в дома продължава наблюдението на положителните домуващи, които са в добро състояние и стриктно се изпълняват предписанията на здравните органи.

От новорегистрираните случаи за трите дни: 20 са в Пловдив, по 4 са в общините Лъки и Асеновград, по 2 в общините Родопи, Калояново и Кричим и по 1 в Садово, Перущица, Хисаря, Раковски, Съединение и Стамболийски.

Сред новите случаи е и момиче на 14 години от Съединение, което е на домашно лечение, а  жена на 74г. от Калояново е в болница и е в задоволително състояние.

Статистика по общини: Пловдив – 969, Карлово – 53, Кричим – 29, Хисаря – 12, Родопи – 87, Стамболийски – 23, Калояново – 10, Перущица – 24, Раковски – 13, Марица – 41, Асеновград – 78, Брезово – 2, Куклен – 12, Садово – 18, Първомай – 7, Съединение – 15, Сопот – 9, Лъки – 27.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...