Quantcast
Новини Пловдив » България » Тома Биков: След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка
България Важно Политика

Тома Биков: След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка

Тома Биков
Тома Биков

След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка и спираме този дебат. Ако го направим това означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от криминалния контингент. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на група.

„През последните няколко дни имаше многократни призиви от организаторите на протеста за проява на насилие, за преминаване отвъд вербалните атаки и превръщането им във физически. Президентът призовава за радикализация. Вчера казаното от президента се случи. Всички вие видяхте лицето на тази организация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на криминалния контингент“, коментира Тома Биков.

Той заяви, че ГЕРБ изказва пълна подкрепа за действията на полицията вчера.

„Народното събрание съществува, за да не се води дебатът на улицата, защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера. По-старите демокрации са измислили парламентарната форма на управление. Призовавам всички вие и нашата парламентарна група да положим усилия да успокоим нашите членове и симпатизанти да върнем политиката в нейния нормален вид“, каза още Биков.

Той допълни, че заради провала на президента Румен Радев по отношение на неговите функции като медиатор на политически процес и на президентството като мястото, където може да се възстановява прекъснатият диалог, ГЕРБ инициира диспута за свикване на ВНС като единствената възможност.

Той обвини държавния глава, че през последните месеци призовава за рационализация на протеста и заради това се стигна до сблъсъците вчера.

„Ние видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки от криминалния контингент, които атакуваха не само сградата на парламента, но и полицаите, които охраняваха обществения ред. Изказваме подкрепа за действията на полицията, тези хора с риск за живота и здравето си успяха да опазят реда и да предотвратят плана на агитките. Ние знаем кой стои зад тях – този, който каза, че може да мести едни хора с други, това е Васил Божков“, скочи депутатът от ГЕРБ.

Според него Радев носи политическа отговорност затова което се случи вчера в цялостната му съвкупност, а организаторите на протеста носят техническата отговорност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...