Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Цеко издъхнал в интензивното на Инфекциозна със съмнения за коронавирус
Важно Градът Инциденти Истории Крими Посоки Регион Смолян

Цеко издъхнал в интензивното на Инфекциозна със съмнения за коронавирус

Стоян Ненчев-Цеко Архив
Стоян Ненчев-Цеко Архив

Стоян Ненчев – Цеко е издъхнал в интензивното отделение на Инфекциозна клиника в Пловдив със съмнения за коронавирус. Това коментират втори ден в родното село на бившия шампион по борба Широка Лъка.

Световният шампион за младежи от 1985 г. почина внезапно на 54 години, а това хвърли в скръб спортните среди в Пловдив и Смолянско.

Последният бос на силовата групиравка „Клуб 777“ е постъпил миналия ден в Спешното на болницата със затруднено дишане, но симптомите били като на COVID-19. Затова лекарите решили незабавно да го преместят в Инфекциозната клиника, за да избегнат рискове от заразяване на друг персонал. Организмът на Ненчев обаче не успял да се пребори с инфекцията, въпреки всички положени усилия на медиците.

Дъщерята на Цеко Габриела трогна хиляди с думите, които написа във фейсбук: „Татенце, твърде рано си отиде… но не искам, не искам да ти кажа сбогом! Искам да се прибера и да видя, че си там и ме чакаш… Искам винаги, като имам притеснения, пак да ме гушнеш и да ми кажеш: татко винаги е тук и ще помогне… Обичам те повече от всичко и знай, че вечно ще останеш най-големият герой в мойте очи!“.

Цяла Широка Лъка също скърби за Стоян Ненчев. Преди да се захване с борбата всички възлагали на него големи надежди в народната музика, надявали се за учи в прочутото музикално училище по фолклор. Стоян беше с едър торс и пееше вълшебно, ако се беше захванал с пеене, щеше сега или да е прочут народен изпълнител, или оперен певец, коментират музикални педагози.

Животът на Цеко през 90-е мина като на кинолента пред очите на цял Пловдив. Сред основателите на легендарния Клуб 777, едри и дребни търговци още го помнят в силните години на групировката, как не допуснаха в Пловдив огладнели групи рекетьори от Русия да тормозят местния бизнес. „Имало е случаи самите търговци идваха да си искат стикери на „Седмиците“, за да се опазят от разбойници, спомнят си авери на Цеко. Сред най-близките му беше Румен Алабаков – Алабака. Цеко надживя много от съратниците си като Георти Калапатиров – Жоро Италианеца, Петър Петров – Пешо Патерицата, надживя и Димитър Стоянов – Митьо Лудия, застрелян преди няколко години с ловна пушка край горичката на Лаута.

Късметът винаги го е спохождал. Цеко оцеля през май 1998 година в престрелка в бар „Домби“ на Гребната база, когато бившият полицай Георги Тодоров – Шилето изпразни от упор в гърдите му цял пълнител. Само едрото телосложение на Стоян го спаси от смърт, но на място издъхна бодигардът му Николай Марински – Кальо. Той се възстанови, но след тази случка се скри в Родопите и въртеше хотел „Дюк’с Плейс“ в курорта Пампорово, кръстен на легендарното парче на Луис Армстронг, впрочем любим негов изпълнител. /ПловдивПрес

Още

Почина Цеко, последният бос на Клуб 777

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...