Quantcast
Новини Пловдив » България » Ивайло Иванов: Щадим протестиращите. Браво на колегите, перфектно се справиха
България Важно

Ивайло Иванов: Щадим протестиращите. Браво на колегите, перфектно се справиха

Срещата при Румен Радев
Срещата при Румен Радев

Полицията не е превишавала правата си на протеста в сряда на 2 септември. Полицаите щадят демонстрантите и уважават конституционното им право на протест. Ако има сигнали за полицейско насилие, то те ще бъдат проверени. Докажат ли се, ще има и наказани. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на срещата при президента Румен Радев.

Иванов описа и насилието, на което са били подложени полицаите, охраняващи протеста. „Часове протестиращите удряха полицаите с дръжки на знамена полицаите, хващали са колегите за слабините, стискали са. Замеряха ги с бомби. Тези, които използват бомби, не знаят какво може да се случи. Особено, ако униформените са без каски и щитове. А каските и щитовете са лични предпазни средства. Браво на колегите“, заяви Иванов, който допълни, че в отговор полицията е използвала лютив спрей.

Той подчерта, че ако е имало полицейско насилие, както в случая със студента Евгени Марчев, бит през юли на протестите, то виновните ще си понесат наказанията.

Държавният глава подчерта, че трябва да се минимизират случаите, в които провокатори опорочават протеста. „Изключително важно за работата на МВР и органите на реда е как ще се развие нашето общество. Категорично не съм съгласен полицаи да бият невинни български граждани. Това нанася сериозен удар върху моралните устои на обществото“, заяви президентът.

„Очаквам по-добра комуникация между службите. Трябва да бъдат издирени провокаторите. Трябва да бъдат издирени и наказани служителите на реда, които са упражнили насили. Трябва да има справедливост. И обществото трябва да го види, за да повярва в действията на полицията. Наистина е важно оттук-нататък какво излъчваме. Тези кадри не допринасят за добрия имидж на държавата“, каза още Румен Радев.

Радев се срещна с Иванов, с председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев, шефа на СДВР Георги Хаджиев, за да коментират протестите.

Още

80 ранени полицаи, 126 задържани на протеста
Радев покани службите на среща заради протестите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...