Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Проверяват хората за опасни предмети на 3 КПП-та преди зарята
Общество Пловдив

Проверяват хората за опасни предмети на 3 КПП-та преди зарята

Паметникът на Съединението.
Паметникът на Съединението.

Хората, които искат да присъстват на тържествената заря-проверка за Деня на Съединението на България и празник на Пловдив, ще бъдат проверявани на 3 КПП-та, преди да бъдат пуснати на площада. Честването започва в 20,30 часа, а хората ще бъдат допускани до пл. „Съединение“  през три контролно-пропускателни пункта: на бул. „6 септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата);  при бул. „6 септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и трети – при бул. „6  септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Тези, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Съгласно чл. 6., ал. 1, от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в  такива мероприятия не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.

Със заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров за времето от 16 ч. до 220 ч. на 6 септември се забранява използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официалните лица.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...