Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Ремонтирани класни стаи посрещат учениците през новата учебна година
Градът Образование Пловдив

Ремонтирани класни стаи посрещат учениците през новата учебна година

СУ "Любен Каравелов"
СУ "Любен Каравелов"

36 общински училища са ремонтирани през лятото. Боядисани са класни и учителски стаи, освежени са физкултурни салони и съблекални, подменени са подови настилки, обновени са отоплителни инсталации и санитарни възли.

Аварийни ремонти са направени в училищата ОУ „Гео Милев“, СУ „Свети Патриарх Евтимий“, ОУ „Васил Левски“, ЕГ „Пловдив“, СУ „Братя Миладинови“, ОУ „Димитър Талев“, ОбУ „Пенчо Славейков“.

Основен ремонт се извършва в ОУ „Захари Стоянов“, свързан с мерки за повишаване на енергийната ефективност – саниране на сградата и смяна на осветлението.

Продължава и ремонтът в СУ „Любен Каравелов“ по ОП „Региони в растеж“.

За първа година пловдивските училища реализират дейности за реконструкция на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства. От община Пловдив 13 училища получиха финансиране по Общинската образователна програма 2020-2022 г.

В седем общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през лятото – СУ „Константин Величков”, ОУ „Панайот Волов”,  СУ „Симон Боливар”, СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „В. и Кр. Тютюнджан“, НУ „Климент Охридски“.

В 33 детски градини съща са извършени ремонти – на ВиК и санитарни възли, подмяна на хидроизолация на покрив, газифициране, боядисване на помещения, премахване на пясъчници, облагородяване на дворни пространства и реконструкция на детски площадки.

До стартирането на учебната година ремонтните дейности няма да бъдат приключили в ДГ „Захарно петле“ втори адрес на ул. „Ген. Котузов“, където се извършва саниране. По ОП „Региони в растеж“ ще продължат дейностите в ДГ „Снежанка“ и ДГ „Перуника“.  Направена е организация децата от тези градини да се помещават в други детски заведения.

До края на месец ноември предстои в ДГ „Здравец“ и ДГ „Малина“ да бъдат направени площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата, но това няма да попречи на нормалното протичане на учебните занятия.

Срокът за приключването на всички ремонтни дейности е съобразен с началото на учебните занятия и директорите на образователните институции уверяват, че няма да бъде попречено на нормалното стартиране на учебната година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...