майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Спорт » Тервел Златев и Борис Гиздаков отказват да бъдат вписани в Съвета на директорите на ПФК „Ботев“
БГ Футбол Ботев Спорт Спорт Важно

Тервел Златев и Борис Гиздаков отказват да бъдат вписани в Съвета на директорите на ПФК „Ботев“

Изявление на собствениците на клуба от Сдружение ПФК Ботев

Уважаеми ботевисти!

През последните два месеца се случиха събития, които имат важно значение за любимия ни клуб.

Г-н Георги Самуилов по своя воля насрочи Общо събрание на акционерите за избор на нов Съвет на директорите на „ПФК Ботев Пловдив” АД и върна мажоритарния пакет акции на „Сдружение ПФК Ботев”, съгласно сключения с негово дружество договор. Преди това всички членове на действащия Съвет на директорите подадоха заявления за освобождаване, а г-н Георги Самуилов и адв. Димитър Радев служебно се отписаха от Акционерното дружество.

Като последица от тези действия „Сдружение ПФК Ботев” бе задължено да приеме обратно мажоритарния пакет акции на „ПФК Ботев Пловдив” АД и да състави нов Съвет на директорите. В краткото време до Общото събрание Сдружението номинира 3-членен борд, който да се запознае с актуалното състояние на клуба и да поеме оперативното му управление. Основното намерение на „Сдружение ПФК Ботев“ бе да привлече голям брой представители на бизнеса, желаещи да инвестират дългосрочно в „Ботев“ – Пловдив, и същевременно да участват активно в управлението.

За съжаление, още преди провеждането на Общото събрание на акционерите на 21 август 2020 г. се разиграха недостойни и неетични сцени от група фенове срещу нас, медийно отразени на национално ниво. Възпрепятствани бяха и всякакви опити за изясняване на актуалното състояние на Акционерното дружество. А на проведената на 25.08.2020 год. в базата в „Коматево“ среща между нас и целия спортно-технически щаб и футболистите в присъствието на прокуриста на акционерното дружеството бе демонстрирана ясна и категорична позиция от тяхна страна. Оповестеното им становище чрез клубния сайт на следващия ден още веднъж потвърди непреклонното им нежелание за промяна на статуквото и на настоящото ръководство на клуба.

Във връзка с гореизложеното и за недопускане ескалация на напрежението на всички нива на взаимодействие в клуба ние като новоизбрани членове на Съвета на директорите взехме решение да не бъдем вписани в Търговския регистър, поради което новоизбраният Съвет на директорите няма да бъде регистриран и да управлява „ПФК Ботев“ АД. До избор на нов Съвет на директорите клубът се управлява от досегашния съвет.

Желаем успех на любимия клуб!

С уважение,
Тервел Златев
Борис Гиздаков

Още

Сдружение ПФК Ботев Пловдив: Недопустимо е малка хулиганстваща група да проваля срещата с Тервел Златев
Напрежение в Коматево! Фенове на Ботев пропъдиха Тервел Златев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...