Quantcast
Новини Пловдив » България » Участник в протеста в сряда с обвинение, раздавал самоделни бомби
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Участник в протеста в сряда с обвинение, раздавал самоделни бомби

Напрежението пред парламента отново ескалира
Напрежението пред парламента на протеста в сряда.

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 41-годишен участник в протеста в сряда с инициали Р. П.,  който раздавал на други протестираще самоделни бомби.

Според прокуратурата на 2 септември, около 20,30 часа,  на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Княз Александър Батенберг“ София, без да има надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, той държал в носената от него раница неустановен брой саморъчно направени взривни вещества, които предавал на неустановен брой лица, участващи в протеста.

Те от своя страна ги хвърляли срещу служители на МВР, изпълняващи служебните си задължения, свързани с охрана на обществения ред, като след хвърлянето им взривните вещества се възпламенявали.

За извършеното от обвиняемия престъпно деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години, съобщиха от прокуратурата.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 04.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Р. П. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още

Бойно поле София: Множество ранени и над 60 арестувани
Ранените полицаи: Цял час ни замеряха с бомби, бутилки и камъни, атаката беше брутална

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...