Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов пак обикаля с джипа, обяви две лоши новини заради COVID, заговори и за Пловдив
България Важно

Борисов пак обикаля с джипа, обяви две лоши новини заради COVID, заговори и за Пловдив

Борисов обикаля около Околовръстното на София
Борисов обикаля около Околовръстното на София

Премиерът Бойко Борисов отново започна да обикаля с джипа си. Министър-председателят е край София на проверка на столичното Околовръстно. С него е и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„В момента, в който става дъгата, отдолу как почват тръгват фабриките“, коментира Борисов.

Министърът пък допълни „Инвестициите тръгват. Инфраструктурата води със себе си инвестиции. Другата седмица са ви поканили в КЦМ да откриете инвестиции от 260 млн.лв. , изпълняваме плана за над 1 млрд. лв. инвестиции.

„От другата седмица ще имаме и сертификат за внос на респиратори, освен маските, отново в Пловдив“, обясни икономическият министър.

„Тази за 260 млн.лв. е където направихме пътя Асеновград-Пловдив, сега и локалите и околовръстното на Пловдив правим“, вметна Борисов.

Бойко Борисов заяви, че само за 1 месец има сериозен напредък. И направи кратък обзор на случилото се през последните дни, което оказва влияние и на икономиката.

„Две са лошите новини от последните дни – падането на БВП в света. Огромни щети търпят икономиките – минус 32% в Щатите, минус 20 за ЕС. Още по-лошата новина, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха от нивата от март месец, което означава, че няма никакъв шанс в следващата година икономиката да тръгне“, коментира той.

Тук пък Лъчезар Борисов успокои, че все пак България е в топ 3 по финансова стабилност и по най-добър кредитен рейтинг. Двамата с премиера обаче се съгласиха, че нашата икономика е свързана с тази на Европа, което няма как да не окаже въздействие.

Лъчезар Борисов обяви, че има интерес от немската оръжейна фирма „Валтер“ за завод в Габрово. По думите му, инвестицията не е много голяма, но е от голямо значение. В момента инвестицията се лицензира.

„За 2 минути ще стигат от Младост до Тракия – нещо, което преди отнемаше час, час и нещо. Ще видите как ще започне да диша градът“, каза още Борисов.

Борисов се здрависа и с работник на име Мирослав. Той на вой ред каза, че премиерът се го засича с „некви изгъзени машини“. Първо бил на „Тракия“, след това на „Струма“, а сега на околовръстното с машина за бордюри. Работникът обеща, че до 8 септември всичко ще е готово.

„Искам да ми покажат какво са направили те за 30 г. Но оставям на хората сами да преценят. В момента мерките работят, подготвяме план за следващите няколко месеца. Държавата трябва да е подготвена, който и да управлява, предстоят най тежките година и половина. За радост медиците се справят засега. И пак управляваме най добре пандемията в Европа. Няма нито един сектор да не работи и показателите ни са най-добрите“, похвали се още Борисов.

Договорени са с работодателите и 400 милиона помощ от ЕС, добави икономическият министър. Премиерът каза да се действа смело, защото всичко, което се прави е за хората.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...