Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каракачанов: С насилие не се е постигнало нищо в България!
България Важно Мнения Политика

Каракачанов: С насилие не се е постигнало нищо в България!

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов призова за диалог в българското общество.

„Всички тези, които сега се точат за властта, с нищо не са по-добри. Напротив, те са коренна противоположност на нашите разбирания, идейни и идеологически виждания. Нашата позиция е да се търси диалог“, каза той на откриването на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански.

Събитието е организирано от българския евродепутат Ангел Джамбазки от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО.

„30 години ги наблюдавам и говорим. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се е постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, баща и син“, каза още Каракачанов.

По думите на председателя на ВМРО разделението на обществото се използва от група политици.

„Те си заграждат една кошара от послушни овце, викайки в началото „долу БКП“. Другите от БКП, страхувайки се, че ако другите дойдат, ще ги подгонят и се групират в червената кошара. След това се разделихме на монархисти и републиканци. Сега на гербаджии и антигербаджии. Това нещо ползва всички тези, за които говоря, но вече 30 години не ползва нацията“, каза Каракачанов.

Той допълни, че този модел не е направил нищо полезно за България.

„От 9 млн. на 1 януари 1990 година сега сме под 7 млн. Неграмотността нараства. И то сред българското население. Нивото на образование тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни предлагат и едните, и другите. И както винаги ние трябва да вървим по нашия път. Тъй като утре се събираме заради Тодор Александров, ще го цитирам: „ВМРО не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад. Тя се е обрекла на освобождението на Македония и освобождението на българското племе. Точка!“, каза още вицепремиерът.

„Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми отнемат правото аз да говоря. Или смятат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, активните борси против фашизма? Ние сме трън в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим, защото имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се правят компромиси и не сме ги допускали“, завърши Каракачанов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...