Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Даниел Вълчев: Борисов се уплаши, а няма приказка за уплашения юнак
България Важно Политика

Даниел Вълчев: Борисов се уплаши, а няма приказка за уплашения юнак

Проф. Даниел Вълчев
Проф. Даниел Вълчев

„Няма никакви основания за приемане на нова Конституция, разговорът за нея не е юридически, а политически. Това е някакъв ритуален танц, начин правителството да си изкара мандата“, заяви в предаването „120 минути деканът на Юридическия факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Даниел Вълчев.

Според него „новата“ Конституция повтаря в над 90% старата и има само 4-5 нови момента, след които е подаването на индивидуална конституционна жалба. „Това е важен въпрос, но е много нескопосано описан“, каза Даниел Вълчев.

„Ние до оня ден не знаехме, че г-н Борисов въобще знае, че в България има Конституция. Той не ходеше на парламентарен контрол, на вот на недоверие… Пълно пренебрежение към конституционната рамка и сега изведнъж – нова Конституция. Това е изключително несериозно. Цялата тази работа показва, че управляващите се уплашиха. А когато премиерът се уплаши, единственият начин да се прелегитимира, е да мине през избори. А той по някаква причина той не го прави“, добави проф. Вълчев и попита водещия знае ли приказката за уплашения юнак. „Не я знаете,  защото няма написана такава приказка. Веднъж уплашен,  вече не си юнак. И ако искаш да се прелегитимираш, трябва да минеш през избори“, обясни Даниел Вълчев.

Той прогнозира, че Бойко Борисов ще плати много висока политическа цена за сегашното си поведение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...