Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Румен Радев и Здравко Димитров със слова за Съединението преди зарята
Важно Градът Общество

Румен Радев и Здравко Димитров със слова за Съединението преди зарята

И тази вечер ще има тържествена заря за 6 септември.
И тази вечер ще има тържествена заря за 6 септември.

Президентът Румен Радев и кметът Здравко Димитров ще произнесат слова за Съединението на тържествената заря-проверка тази вечер. Тържествената церемония за празника на Пловдив на паметника на Съединението започва в 20,30 часа. На нея ще присъства и председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

От програмата на тържествата тази година заради противоепидемичните мерки отпада традиционният Международен мемориален маратон от Съединение до Пловдив.

Честванията започват в 10 часа с тържествен молебен в църквата „Света Богородица“, който ще отслужи Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

В 11 часа на паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина, а след това – в 11,30, на паметната плоча на  на майор Райчо Николов (до Римския стадион) ще бъдат положени венци и цветя.

От 12 до 13 часа на площад „Стефан Стамболов“ ще има празничен концерт-спектакъл на фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“, а от 18 до 19 часа на същото място ще има концерт на  група „Мистик“.

В 19 часа на площад „Централен“ пред Военния клуб ще се състои възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет „Родолюбие“.

След това ще бъде тържествена заря-проверка по повод 135-ата годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...