Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Глобиха Пещерска гроздова с над 13 000 лв. за замърсяване от фабриката в Катуница
Важно Регион Садово Съд и Прокуратура

Глобиха Пещерска гроздова с над 13 000 лв. за замърсяване от фабриката в Катуница

Районен съд Асеновград
Районният съд в Асеновград.

Ваня ДРАГАНОВА

Фирма „ВП Брандс Интернешънъл“ АД ще трябва да плати глоба от 13 430,85 лв., след като от РИОСВ установили, че един от комините на спиртоварната в Катуница бълва въглероден оксид и прах над нормите. Проверката е извършена на 4 октомври м. г., след като два пъти преди това – на 2 и 17 септември, жителка на селото подава сигнал на Зеления телефон, че всичко в двора ѝ е засипано със сажди. При инспекцията в завода за спирт е установено, че действително един от трите комина замърсява околната среда.

На 23 октомври от Пещерска гроздова поръчват ново изследване в независима лаборатория, което показва, че няма наднормени нива на замърсяване. Резултатите са представени в РИОСВ, където ги приемат, но въпреки това написват наказателно постановление за констатираното замърсяване на въздуха  отпреди отстраняването на нарушението.

То е обжалвано, но със свое решение 1 септември т. г. Асеновградският районен съд го потвърждава с мотива, че макар и бързо отстранено, нарушение е имало. Това решение може да бъде оспорено пред Административния съд в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...