Quantcast
Новини Пловдив » България » COVID огнище в дом за стари хора в Славянци
COVID-19 България Важно Здраве

COVID огнище в дом за стари хора в Славянци

covid-19
covid-19

32-ма са заразените с COVID-19 в дома за възрастни хора в сунгурларското село Славянци. В средата на седмицата бяха открити 18 случая, а в неделя пробите са показали още 14 новозаразени, като 8 от тях вече са настанени в болници в Бургас.

Домът е под карантина.

Според кмета на Сунгурларе д-р Георги Кенов заразата е тръгнала от служител в дома, който е продължил да работи, въпреки, че е имал симптоми. Кметът е категоричен, че ще направи всичко възможно да се овладее ситуацията, но призова за по-сериозно спазване на мерките.

„Тези неща произтичат оттам, че някой някъде не си е свършил работата. Имаме абсолютно всичко – консумативи, маски, дезинфектанти. Но явно някъде не се извършват тия неща, не се спазват хигиенните изисквания”, коментира пред Нова ТВ д-р Кенов и обяви, че ще поиска смяна на ръководството на дома. Кметът ще сезира и Агенция „Социално подпомагане” заради случая.

Както в сградата – огнище на коронавирус, така и в цялата община ще извършва пълна дезинфекция. На жителите на дома днес ще бъдат направени изследвания.

Още

COVID-19: 39 новозаразени за 24 часа и нито един в Пловдив
6-ма новозаразени в Пазарджик и 3-ма в Смолян
Доц. Чорбанов: Няма доказателства, че руската ваксина работи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...