Quantcast
Новини Пловдив » Градът » БСП отбелязва 9 септември без събор на Копривките заради пандемията
Градът Пловдив

БСП отбелязва 9 септември без събор на Копривките заради пандемията

Социалистите ще поднесат цветя на мемориала в парк Родопи и ще организират митинг пред Братската могила
Социалистите ще поднесат цветя на мемориала в парк Родопи и ще организират митинг пред Братската могила

С две мероприятия социалистите от област Пловдив ще отбележат годишнината от 9 септември 1944 година. По традиция членове и симпатизанти на партията отбелязват тази дата с чествания в местността Копривките, позната като Малката Бузлуджа и на Братската могила в Пловдив.

С оглед спазване на всички противоепидемични мерки тази година традиционният събор на Копривките няма да се проведе, но на 9 септември, в 11.00 часа социалистите ще поднесат цветя на мемориала в парк Родопи. Събитието се организира от градската и областната структури на БСП и в него ще участват социалисти от област Пловдив.

За 18 година социалистите отбелязват Деветосептемврийската победа в местността Копривките, където почитат паметта на героите антифашисти и се прекланят пред подвига на загиналите в близост до поляната партизани от бригада „Георги Димитров”.

В 18.00 часа годишнината от победата на антифашистката съпротива ще бъде отбелязана с тържествен митинг пред Братската могила в Пловдив. В навечерието на годишнината социалистите припомнят, че 9 септември бележи успешния завършек на антифашистката борба на народа ни, неразривна част от съпротивата на демократичните и прогресивни сили от цял свят против хитлерофашизма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...