Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Валентин Златев махнат от „Лукойл-България“
Бизнес България Важно

Валентин Златев махнат от „Лукойл-България“

Валентин Златев

Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“. Новината потвърдиха за bTV от пресцентъра на дружеството.
От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“. Това показва справка в Търговския регистър, съобщава бТВ.

Опитахме да се свържем и с Валентин Златев. На този етап той не отговаря на телефонните ни обаждания. Към момента няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен.

Припомняме, че на 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „ЛукойлБългария“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев и я заема до днес.
През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не уточни на какви въпроси е отговарял и по кое дело.

Същият месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е чат от „олигархията на прехода“, както, че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.
„С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа Валентин Златев тогава. /ПловдивПрес

Още

Валентин Златев призован на разпит днес

Лукойл отстрани Валентин Златев от шефския пост в България

Валентин Златев: Протестите не повлияха на цената на горивата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...