Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Доналд Тръмп: Ваксина срещу COVID-19 може да имаме преди изборите
COVID-19 Свят

Доналд Тръмп: Ваксина срещу COVID-19 може да имаме преди изборите

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ваксината срещу COVID-19 може да бъде на разположение преди президентските избори на 3 ноември. Той също така обвини кандидата на демократите за президент Джо Байдън и неговата кандидатка за вицепрезидент Камала Харис в „безотговорна реторика срещу ваксините“, предадоха световните агенции.

Миналата седмица Харис обясни, че не вярва и дума в твърденията на американския президент, че ваксината срещу новия коронавирус ще бъде на разположение преди изборите.“Трябва един достоверен информационен източник да говори за ефикасността и надеждността на ваксината“, каза тогава тя.

От своя страна Байдън каза, че би искал да види „какво казват учените“ и призова за „пълна прозрачност за ваксината“, пише bg-voice.com.

Той освен това обвини републиканския си опонент, че „подкопава общественото доверие, като политизира въпросите, свързани с общественото здравеопазване“.

„Ако можех да разполагам с ваксина още утре, щях да го направя. Дори и това да ми коства изборите“, каза още Байдън.

Всичко това днес Тръмп определи като „безотговорна реторика против ваксините“ и каза, че такава реторика „застрашава живота на хората и поражда недоверие в науката“. Той отрече да превръща въпроса за ваксината срещу коронавируса в аргумент от предизборната си кампания.

„Онова, което те казват, е опасно за нашата страна. Ваксината ще бъде много сигурна и ефикасна“, увери Тръмп и още веднъж намекна, че тя може да е готова преди „един много специален ден“ – изборите на 3 ноември.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...