Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Корупционен скандал в ГЕРБ! Уволнена зам.-кметица със сигнал срещу кмета на Северен
Градът Крими Община Пловдив Политика

Корупционен скандал в ГЕРБ! Уволнена зам.-кметица със сигнал срещу кмета на Северен

Лариса Кътова разтърси Община Пловдив и ГЕРБ
Лариса Кътова разтърси Община Пловдив и ГЕРБ

Спас КУЗОВ, Ваня ДРАГАНОВА


Огромен корупционен скандал „ала Ральо Ралев“ жужи в структурите на ГЕРБ в Пловдив и тресе върховете на общината, научи ПловдивПрес от няколко независими източници.

Уволнената наскоро зам.-кметица на район „Северен“ Лариса Кътова е внесла доклад срещу доскорошния си шеф Стоян Алексиев, в който го обвинява в завишаване на стойностите на обществени поръчки. Тя обяснява, че е отстранена от поста, след като отказала да подпише документите под поръчка за ремонт на детска площадка на ул. „Борба“, възлизаща на 28 хил. лева. Според бившата зам.-кметица платеното там е поне два пъти над реалните стойности.

Стоян Алексиев

Кътова е член на ГЕРБ и „наследство“ на Алексиев в „Северен“ още от времето на Ральо Ралев. На последните местни избори тя беше избрана за общински съветник и беше една от тези, които бяха кандърдисани да напуснат местния парламент срщу пост в изпълнителната власт, за да влезе Александър Държиков. Така Кътова остана зам в „Северен“ и Алексиев със своя заповед й възложи да подписва обществените поръчки до 50 хил. лева, за които не се изисква конкурс. Тя обаче се възпротивила да слага подписа си върху документи, заради които един ден може да е следствена, обясниха чиновници от района, запознати със скандала.

Детската площадка, чиито ремонт е доста надут, според Кътова.
Детската площадка, чиито ремонт е доста надут, според Кътова.

Заради несъгласие с кмета от няколко дни е уволнен и главният архитект на района Надя Бабунска, и то само след няколкомесечна работа. Тя зае поста през май след проведен конкурс, но също отказала да подписва документи и да бъде „бушон“.

Докладната на Лариса Кътова е бестселър в редиците на ГЕРБ. Заведена е и в деловодството на общината. С нея са запознати градският партиен шеф Иван Тотев и кметът Здравко Димитров. По скандала ще се произнесе Етичната комисия на управляващата партия, обясниха редови гербери, вероятно и лидерът Бойко Борисов вече знае за какво става дума.

Лариса Кътова не отговаря на репортерските обаждания, а охраната на кметство обяснява, че и тя, и Бабунска са напуснали преди 2 дни. Стоян Алексиев не вдига телефона за коментар. 

Свободно дава и телефонът на партийния шеф на ГЕРБ в района Стефан Дедев.

В края на миналата седмица получихме писмо от Лариса Кътова, ще го разгледаме“, коментира кметът Здравко Димитров. Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев съобщи, че въпросът ще се обсъжда на събрание с районната структура на ГЕРБ в четвъртък./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...