Quantcast
Новини Пловдив » България » Красимир Янков и Валери Жаблянов отказват дебат със социалистите в Пловдив и София
България Важно Политика

Красимир Янков и Валери Жаблянов отказват дебат със социалистите в Пловдив и София

Красимир Янков и Валери Жаблянов
Красимир Янков и Валери Жаблянов

Двама от кандидатите за председател на БСП – Валери Жаблянов и  Красимир Янков, отказват дебат със софийските и пловдивските социалисти и оттеглят се от участие в кампанията. Това става ясно от декларация на двамата до медиите.

„Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат“, обявяват Жаблянов и Янков.

В позицията си те пишат, че се оттеглят от участие в кампанията. „Заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети“, категорични са двамата кандидати.

„Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация“, завършват Валери Жаблянов и Красимир Янков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...