Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Пуснаха камионите през ГКПП „Илинден-Ексохи“
Бизнес България Транспорт

Пуснаха камионите през ГКПП „Илинден-Ексохи“

От 00:00 часа на 08.09.2020 г. през ГКПП „Илинден“ – „Ексохи“ е възстановено пропускането на товарните автомобили, съобщиха от МВР.

Пропускането на водачите става само след представяне на QR код за влизане на територията на Гърция.

Информацията потвърдиха и от външното ни министерство.

Гърция започва да пропуска от 8 септември превозвачи през Г​КПП „Илинден – Ексохи“. Според официално оповестеното решение на министрите на здравеопазването и на инфраструктурата и транспорта на страната се разрешава преминаването на камиони за превоз на стоки, като в превозното средство трябва да има само един водач, съобщиха от МВнР.

Водачите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници (PLF), който е необходимо да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната, но няма изискване за отрицателен тест за COVID-19.

„МВнР подкрепя справедливите искания на българските превозвачи за възстановяване на свободното движение на хора и стоки, като не е спирало да настоява пред гръцките власти за това. За това настоява лично пред гръцкия си колега Никос Дендиас и вицепремиерът Екатерина Захариева“, допълват от ведомството.

По въпроса за отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“ в МВнР бяха проведени няколко срещи с представители на гръцкото посолството у нас, а от мисията ни в Гърция отправяха нееднократно искането на българската страна пред гръцките институции.

След падането на бариерата в полунощ е имало няколко тежкотоварни автомобила, които са преминали. В сутрешните часове ситуацията на пункта е изключително спокойна, до 7 ч. е преминал само един товарен автомобил с дървесина. /ПловдивПрес

Още

Граничният пункт Илинден – Ексохи остава затворен

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...