Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Сигнал в прокуратурата срещу проф. Марианна Янева 2 дни преди избора на шеф на Онкото
Здраве Пловдив Съд и Прокуратура

Сигнал в прокуратурата срещу проф. Марианна Янева 2 дни преди избора на шеф на Онкото

проф. д-р Марианна Янева
Проф. д-р Марианна Янева

Шефът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов сезира обвинението, че тя е подписала договора за компютърния  томограф, за който на втора инстанция беше осъден предишният управител д-р Красимир Вальов

Ваня ДРАГАНОВА

Шефът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов  е подал сигнал в прокуратурата срещу проф. д-р Марианна Янева, класирана на първо място в конкурса за управител на Онкодиспансера. Гласуването на резлутатите от конкурса в Общинския съвет ще бъде в четвъртък.

Като председател на конкурсната комисия д-р Калинов подписа протокола за класирането с оособено мнение, като се мотивира, че като временен управител на Онкото в края на 2016 г. проф. Янева е подписала договора за компютърния томограф. Предишният управител д-р Красимир Вальов, стартирал процедурата, е подсъдим за надутатата цена на апаратурата. След избухването на скандала той напусна, негов наследник се оказа проф. Янева и тя подписа договора. На първа инстанция д-р Вальов беше оправдан, но на втора беше признат за виновен, че с тази процедура е ощетил здравното заведение с 254 777 лв.  Той получи условна присъда от 3 години.

В сигнала  на д-р Калинов до прокуратурата д-р Калинов е написал, че поемайки ръководния пост, проф. Янева е подписала договора за скъпия томограф, без да извърши необходимата проверка на процедурата. Според него това доказва, че тя е извършила нещо сходно с това, за което д-р Вальов беше осъден, макар присъдата да не е окончателна и да не е влязла в сила.

Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив, да назначи проверка и след това да се прецени има ли данни за извършено престъпление.

Още

Съветниците от ДБ искат изслушване на първите трима кандидати за Онкото
Д-р Калинов с особено мнение за класирането на проф. Янева на първо място в конкурса за Онкото
Проф. Янева води в класацията за шеф на Онкото

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...