Quantcast
Новини Пловдив » България » Цвета Караянчева: Готвим се за редовни избори
България Важно Политика

Цвета Караянчева: Готвим се за редовни избори

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

„Готвим се за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца“. Това заяви пред журналисти председателят на НС Цвета Караянчева.

Председателят на парламента заяви, че се очаква мнението на експертите, за да се прецени кога и как да се върви към въвеждането на дистанционно електронно гласуване.

„Мисля, че ЦИК трябва да свърши тази работа, защото в пространството има много изказвания, че едва ли не управляващите ще правят изборите, че ще събират протоколи и бюлетини. Насажда се едно съмнение в изборния процес. За да бъде максимално изчистено то, нека ЦИК да го направят“, добави тя.

Председателят на парламента заяви, че ще бъде свикана среща с експерти конституционалисти, които да дадат препоръка как да се продължи напред с процедурата по приемане на нова Конституция, за да се върви напред към дебати в максимално кратки срокове.

„Този проект ще бъде изпратен до всички, които се интересуват – неправителствени организации, конституционалисти, академичната общност. Всеки да даде препоръка, за да може, когато в тези два месеца потърсим подкрепа от нашите колеги, да бъде аргументирани. Тази конституция ще се гледа от Велико Народно събрание, няма да се гледа от сегашното“, подчерта тя.

Караянчева увери, че утре ще има кворум в Народното събрание.

Още

Илхан Андай: ДПС няма сметка от избори през ноември
Проф. Константинов: Не може да има и предсрочни избори, и машинно гласуване

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...